RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Roladki ze śledzia z musem z łososia

Roladki ze śledzia z musem z łososia
Okazje:
Wigilia

Składniki:

Liczba osób:

12 filetów ze śledzia norweskiego
Mus z łososia:
400 g wędzonego na gorąco łososia norweskiego bez skóry i ości
3 łyżki gęstej śmietany
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka musztardy miodowej
1 posiekana w kostkę szalotka
1 łyżka soku z cytryny lub limonki
Sól
pieprz
tabasco do smaku
Dekoracja:
Gałazki koperku
cząstki cytryny i limonki
Plastry wędzonego łososia norweskiego
12 kaparów
4 łyzki kwaśnej smietany lub gęstego jogurtu

Przygotowanie

Wszystkie składniki musu dokładnie zmiksować i doprawić do smaku wedle własnego gustu. Filety ze śledzia pokroić w plastry jednakowej grubości, na każdym filecie ułożyć mus z łososia i zwinąć w roladki.
Na każdej roladce ułożyć rulonik z wędzonego łososia norweskiego i udekorować kaparami. Danie podawać z kwaśną śmietaną i cząstkami cytryny.

 

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Smażony filet z pstrąga z płatkami migdałów i sosem piernikowym

    Smażony filet z pstrąga z płatkami migdałów i sosem piernikowym

  • Zupa grzybowa z żurawiną amerykańską

    Zupa grzybowa z żurawiną amerykańską

  • Deser czekoladowy z przyprawami korzennymi

    Deser czekoladowy z przyprawami korzennymi

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×