RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Mini serniczki z białą czekoladą i suszoną żurawiną

Mini serniczki z białą czekoladą i suszoną żurawiną
Pory roku:
Wiosna
Okazje:
Wielkanoc

Składniki:

250 g trzykrotnie zmielonego białego sera
5 łyżek suszonej żurawiny
3 łyżki białej czekolady
3 łyżki cukru pudru
1 laska wanilii Prymat
3 łyżki budyniu waniliowego
Szczypta imbiru Prymat
2 jajka

Przygotowanie

 

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ser utrzeć z jajkami, dodać rozpuszczoną czekoladę, cukier puder, budyń, ziarna wyskrobane z laski wanilii, imbir i na samym końcu żurawinę. Ciasto dokładnie wyrobić, przełożyć do papierowych foremek na muffinki i piec ok. 15-20 minut w temperaturze 160°C. Do wykończenia babeczek polecam użycie żurawiny posypanej cukrem pudrem.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Biała kiełbasa z jajkiem i ćwikłą

    Biała kiełbasa z jajkiem i ćwikłą

  • Biała kiełbasa z cebulą i kminkiem

    Biała kiełbasa z cebulą i kminkiem

  • Pieczona cielęcina w tymianku z bakaliami

    Pieczona cielęcina w tymianku z bakaliami

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×