RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Kapusta z grochem i suszonymi grzybami

Kapusta z grochem i suszonymi grzybami
Okazje:
Boże Narodzenie
Wigilia

Składniki:

Liczba osób:

1 kg kiszonej kapusty
200 g namoczonego w wodzie grochu
Kilka namoczonych suszonych grzybów
Sól
pieprz biały mielony
ziele angielskie
liść laurowy
kminek Prymat do smaku

Przygotowanie

 

Grzyby zagotować, wystudzić i pokroić na mniejsze kawałki, pozostawiając wodę,  w której gotowały się grzyby.
Kapustę pokroić, przełożyć do garnka i zalać wodą. Dodać groch, suszone grzyby i przyprawy. Całość gotować do miękkości, dodając niewielką ilość wody, w której gotowały się grzyby. Tak przygotowaną kapustę podawać z gotowanymi ziemniakami skropionymi olejem lnianym.

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Filet z sandacza marynowany w pieprzu cytrynowym podany z rukolą

    Filet z sandacza marynowany w pieprzu cytrynowym podany z rukolą

  • Tort makowy z kremem kawowym

    Tort makowy z kremem kawowym

  • Clafoutis z żurawiną

    Clafoutis z żurawiną

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×