RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Gulasz wołowy z cieciorką i pomidorami

Gulasz wołowy z cieciorką i pomidorami
Okazje:
Domowe party
Obiad
W męskim gronie

Składniki:

Liczba osób:

600 g mięsa zrazowego wołowego
Marynata:
1/2 szklanki oliwy z oliwek
1 op. przyprawy do gulaszu Prymat
1 pokrojona w paski biała cebula
1 pokrojona w paski czerwona cebula
100 g pokrojonego w paski bekonu
1 pokrojona w paski marchewka
1 pokrojona w paski czerwona papryka
8 pokrojonych w plastry pieczarek
200 g pokrojonych w kostkę pomidorów pelati
100 ml czerwonego wina
3 ząbki czosnku
100 ml bulionu Kucharek
200 g (1 puszka) cieciorki
Sól
kumin
grubo mielony czarny pieprz
liść laurowy
cynamon Prymat
4 łyżki kwaśnego jogurtu

Przygotowanie

Umyte, oczyszczone i osuszone mięso pokroić w grubą kostkę. Zamarynować w oliwie z oliwek połączonej z przyprawą do gulaszu Prymat i odstawić na godzinę. Tak przygotowane mięso obsmażyć na oliwie na złoty kolor, dodać białą i czerwoną cebulę, bekon, marchewkę, paprykę, pieczarki, czosnek i przyprawy. Całość podsmażyć, wlać wino oraz bulion i dusić przez około 40 minut. Następnie dodać pomidory, cieciorkę, doprawić do smaku i dodać posieką kolendrę.
Tak przygotowany gulasz podawać z kwaśnym jogurtem. 

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Szaszłyki z szynki parmeńskiej z serem mozzarella i suszonymi pomidorami marynowamnymi w oregano

    Szaszłyki z szynki parmeńskiej z serem mozzarella i suszonymi pomidorami marynowamnymi w oregano

  • Quesadillas z pieczoną piersią kurczaka, kurkami i serem cheddar

    Quesadillas z pieczoną piersią kurczaka, kurkami i serem cheddar

  • Pieczeń wołowa z żurawiną amerykańską

    Pieczeń wołowa z żurawiną amerykańską

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×