RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Klopsiki nadziewane serem feta podane z salsą pomidorową

Klopsiki nadziewane serem feta podane z salsą pomidorową
Okazje:
Domowe party
Obiad

Składniki:

Liczba osób:

300 g udźca cielęcego
300 g schabu karkowego
100 g sera feta
1 jajko
1 łyżka bułki tartej czosnkowej Prymat
Oliwa do smażenia
Przyprawa do mięsa mielonego Prymat
Sól czosnkowa
pieprz czarny mielony Prymat
3 pokrojone w kostkę dymki wraz ze szczypiorem
1 łyżka natki pietruszki Prymat
200 g pomidorów bez skóry
1 łyżeczka bazylii Prymat
1 łyżka pestek słonecznika

Przygotowanie

Mięso umyć, oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i zmielić. Dodać jajko, bułkę tartą, przyprawę do mięsa mielonego, natkę pietruszki oraz uprzednio zeszkloną i wystudzoną dymkę. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Mięso podzielić na równe porcje i formować z niego małe placki, na których należy ułożyć pokrojony w kostkę ser feta. Całość zawinąć formując klopsiki. Podsmażyć na złoty kolor, a następnie piec około 15 minut w temperaturze 150°C.
Pomidory zmiksować, dodać 2 dymki wraz ze szczypiorem i pestki słonecznika. Doprawić do smaku bazylią, solą i pieprzem. Tak przygotowane klopsiki podawać z sosem pomidorowym aromatyzowanym bazylią.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Club sandwich z jajkiem, pieczonym bekonem i pastą z kurczaka

    Club sandwich z jajkiem, pieczonym bekonem i pastą z kurczaka

  • Zupa tajska z kurczakiem, krewetkami, mlekiem kokosowym i świeżą kolendrą

    Zupa tajska z kurczakiem, krewetkami, mlekiem kokosowym i świeżą kolendrą

  • Ocean roll

    Ocean roll

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×