RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Grzanki z pastą serowo-ziołową, jajecznicą i wędzoną sielawą

Grzanki z pastą serowo-ziołową, jajecznicą i wędzoną sielawą
Pory roku:
Jesień
Lato
Wiosna
Zima
Okazje:
Babskie spotkanie
Domowe party
Na letnie upały
Śniadanie

Składniki:

Liczba osób:

12 tostów z ciemnego pieczywa wieloziarnistego
150 g jędrzejowskiego twarożku śmietankowego
1 mały pęczek koperku
1 łyżka masła wiejskiego
3 jaja wiejskie
1 mały pęczek szczypiorku
1 mały pęczek rukoli
250 g filetowanej wędzonej sielawy bez skóry
1 pokrojona w piórka czerwona cebula
1 łyżka oleju z pestek dyni
Sól
grubo mielony czarny pieprz Prymat do smaku

Przygotowanie

Każdy tost posmarować twarożkiem śmietankowym połączonym z koperkiem i przyprawami.
Przygotować jajecznicę ze szczypiorkiem i ułożyć na tostach wraz z rukolą, kawałkami filetowanej sielawy i czerwoną cebulą. Przed podaniem skropić olejem z pestek dyni i oprószyć grubo mielonym czarnym pieprzem.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Orientalny tuńczyk w sezamie z sosem kabayaki, chrzanem wasabi i sałatką wakame

    Orientalny tuńczyk w sezamie z sosem kabayaki, chrzanem wasabi i sałatką wakame

  • Serowe muffinki z żurawiną amerykańską

    Serowe muffinki z żurawiną amerykańską

  • Grzanki z omletem, serem gorgonzola i sosem z żurawiny amerykańskiej

    Grzanki z omletem, serem gorgonzola i sosem z żurawiny amerykańskiej

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×