RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Grillowany ser kozi z figami i konfiturą z czarnej porzeczki z kardamonem

Grillowany ser kozi z figami i konfiturą z czarnej porzeczki z kardamonem
Pory roku:
Jesień
Lato
Wiosna
Zima
Okazje:
Babskie spotkanie
Domowe party
Grillowe szaleństwo
Na letnie upały
Obiad
Romantyczna kolacja

Składniki:

Liczba osób:

500 g mini rolady z sera koziego
4 pokrojone na cząstki świeże figi
4 łyżki miodu wielokwiatowego
4 grillowane kromki słodkiej chałki
4 łyżki konfitury z czarnej porzeczki z kardamonem
Kiełki i zioła do dekoracji

Przygotowanie

Roladki serowe kroimy w grube plastry i układamy na rozgrzanej patelni z pergaminem. Grillujemy do momentu, aż ser będzie się delikatnie rozpływał i zmieniał kolor na złocisty. Grzanki z chałki kroimy na kawałki, układamy na nich ser, dodajemy konfiturę i wcześniej podsmażone figi z miodem. Tak przygotowane danie dekorujemy ziołami i kiełkami.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Filet z halibuta z zapiekanym awokado

    Filet z halibuta z zapiekanym awokado

  • Muffiny z żurawiną amerykańską i orzechami włoskimi

    Muffiny z żurawiną amerykańską i orzechami włoskimi

  • Pierś z kaczki z chutneyem żurawinowym

    Pierś z kaczki z chutneyem żurawinowym

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×