RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Croissant z kolorowymi sałatami, twarogiem ziołowym i plastrami wędzonego łososia norweskiego

Croissant z kolorowymi sałatami, twarogiem ziołowym i plastrami wędzonego łososia norweskiego
Okazje:
Śniadanie

Składniki:

Liczba osób:

4 croissanty
100 g ziołowego serka Almette
4 listki zielonej sałaty
200 g plastrów wędzonego łososia norweskiego
1 cytryna
Bukiet kolorowych sałat
Cytrynowy sos vinaigrette:
Musztarda Dijon
Oliwa z oliwek
Sok z cytryny
Sól
biały pieprz Prymat
cukier do smaku

Przygotowanie

Croissanty przekroić na pół. Dolną część posmarować serkiem ziołowym, nałożyć sałatę i łososia skropionego świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Całość przykryć górną częścią rogalika. Tak przygotowane croissanty podawać z bukietem kolorowych sałat skropionych cytrynowym sosem vinaigrette.

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Francuskie tosty z sosem z cranberries

    Francuskie tosty z sosem z cranberries

  • Muesli czekoladowe z żurawiną amerykańską

    Muesli czekoladowe z żurawiną amerykańską

  • Skiba z wiejskiego chleba z pastą ze świeżo wędzonej makreli, szczypiorkiem i pomidorami koktajlowymi

    Skiba z wiejskiego chleba z pastą ze świeżo wędzonej makreli, szczypiorkiem i pomidorami koktajlowymi

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×