RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Club sandwich z jajkiem, pieczonym bekonem i pastą z kurczaka

Club sandwich z jajkiem, pieczonym bekonem i pastą z kurczaka
Okazje:
Babskie spotkanie
Domowe party

Składniki:

Liczba osób:

12 kromek pieczywa tostowego
4 sadzone jajka
12 plastrów upieczonego
chrupiącego bekonu (15-20 minut w temperaturze 200ºC)
4 liście sałaty lodowej
Pasta z kurczaka:
2 ugotowane piersi z kurczaka
4 łyżki majonezu
Sól
biały pieprz
ostra czerwona papryka Prymat
Do dekoracji:
sałata lodowa
pomidory koktajlowe
pokrojona w słupki marchewka i biała rzepa.

Przygotowanie

Wszystkie składniki  pasty zmiksować w blenderze i doprawić do smaku wedle własnego gustu.
Tosty zrumienić w opiekaczu i odciąć brzegi. Na czterech tostach ułożyć sałatę lodową i pastę z kurczaka. Przykryć kolejnym tostem, na nim ułożyć ciepły bekon, jajko i przykryć trzecim tostem. Tak przygotowane kanapki przekłuć czterema wykałaczkami, pokroić na cztery części, udekorować sałatą, pomidorami i warzywami.
Tak przygotowany club sandwich można podawać z chrupiącymi frytkami oraz ketchupem, salsą pomidorową lub sosem cesarskim.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Pikantna biała i czerwona fasola z mieloną wołowiną, pomidorami i dymką podana z tortillą z serem cheddar

    Pikantna biała i czerwona fasola z mieloną wołowiną, pomidorami i dymką podana z tortillą z serem cheddar

  • Szaszłyczki wieprzowo-wołowe z przyprawą kebab-gyros podane z tzatzikami i świeżą miętą

    Szaszłyczki wieprzowo-wołowe z przyprawą kebab-gyros podane z tzatzikami i świeżą miętą

  • Quesadillas z pieczoną piersią kurczaka, kurkami i serem cheddar

    Quesadillas z pieczoną piersią kurczaka, kurkami i serem cheddar

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×