RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Chłodnik z melona gallo z marynowanym imbirem i szynką parmeńską

Chłodnik z melona gallo z marynowanym imbirem i szynką parmeńską
Okazje:
Na letnie upały

Składniki:

Liczba osób:

Miąższ z 2 melonów gallo
Sok z cytryny do smaku
4 plasterki marynowanego imbiru
8 listków świeżej mięty
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól
pieprz biały mielony Prymat do smaku
4 plastry szynki parmeńskiej
8 wydrążonych kulek z melona miodowego
8 paluszków grissini

Przygotowanie

Melona zmiksować z sokiem z cytryny, marynowanym imbirem oraz szczyptą soli i pieprzu, a następnie schłodzić w lodówce. W miseczkach ułożyć zimne kulki z melona miodowego oraz pokrojoną w paseczki szynkę parmeńską. Całość zalać zimnym chłodnikiem, udekorować listkami świeżej mięty i paluszkami grissini.

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Szparagi z jajkiem w koszulce i szynką Proscitto Crudo

    Szparagi z jajkiem w koszulce i szynką Proscitto Crudo

  • Chłodnik z pomidorów malinowych z truskawkami i guacamole

    Chłodnik z pomidorów malinowych z truskawkami i guacamole

  • Grzanki z pastą serowo-ziołową, jajecznicą i wędzoną sielawą

    Grzanki z pastą serowo-ziołową, jajecznicą i wędzoną sielawą

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×