RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Frytki ziemniaczane z dipem z żurawiny amerykańskiej

Frytki ziemniaczane z dipem z żurawiny amerykańskiej
Okazje:
Babskie spotkanie
Domowe party

Składniki:

Liczba osób:

600 g ziemniaków
4 łyżki oleju
Sól
pieprz
Dip żurawinowy:
1 cebula dymka
50 g suszonej żurawiny amerykańskiej
200 ml słodko-kwaśnego sosu chili
3 łyżki ketchupu
2–3 łyżeczki curry w proszku

Przygotowanie

Ziemniaki dokładnie umyć pod bieżącą wodą i pokroić w cienkie łódeczki. Na patelni teflonowej rozgrzać olej i smażyć na nim ziemniaki przez ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając. Przyprawić solą i pieprzem.
Dymkę oczyścić, umyć i drobno pokroić, żurawinę posiekać. Sos chili połączyć z ketchupem, curry, żurawiną amerykańską i dymką.
Frytki podawać z przygotowanym dipem żurawinowym.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Cesarskie sashimi z tuńczyka i łososia norweskiego podane z emulsją z chrzanu wasabi, białą rzepą, marynowanym imbirem i sosem sojowym z ziarnami sezamu

    Cesarskie sashimi z tuńczyka i łososia norweskiego podane z emulsją z chrzanu wasabi, białą rzepą, marynowanym imbirem i sosem sojowym z ziarnami sezamu

  • Mule w białym winie

    Mule w białym winie

  • Szparagi z jajkiem w koszulce i szynką Proscitto Crudo

    Szparagi z jajkiem w koszulce i szynką Proscitto Crudo

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×