RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Marynowane szaszłyki z polędwiczek z kurczaka podane z pikantnym karmelizowanym ananasem i melonem gallo

Marynowane szaszłyki z polędwiczek z kurczaka podane z pikantnym karmelizowanym ananasem i melonem gallo
Okazje:
Babskie spotkanie
Domowe party

Składniki:

Liczba osób:

500 g polędwiczek z kurczaka
1/2 szklanki oliwy z oliwek
Przyprawa kebab-gyros Prymat
16 drewnianych patyczków do szaszłyków
1 obrany ananas
1 obrany melon gallo
Marynata do owoców:
Grubo mielony czarny pieprz Prymat
Papryka ostra Prymat
2 łyżki brązowego cukru
2 łyżki masła
8 listków świeżej mięty
50 ml koniaku Martell

Przygotowanie

Umyte, oczyszczone i osuszone polędwiczki zalać marynatą przygotowaną poprzez zmiksowanie oliwy z oliwek z przyprawą kebab-gyros. Odstawić do lodówki na 4-6 godzin. Owoce pokroić. Cukier rozpuścić na patelni tworząc karmel, dodać masło, a następnie dodać owoce, koniak Martell i całość dusić przez 5 minut. Zamarynowane polędwiczki z kurczaka nadziać na szpadki. Szaszłyki usmażyć na patelni grillowej, ułożyć na pikantnych karmelizowanych owocach, posypać siekaną miętą i grubo mielonym czarnym pieprzem.

 

 

 

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Grillowane medaliony z łososia norweskiego w bekonie na gałązkach rozmarynu

    Grillowane medaliony z łososia norweskiego w bekonie na gałązkach rozmarynu

  • Górka cielęca marynowana w tymianku i imbirze podana z sosem różanym

    Górka cielęca marynowana w tymianku i imbirze podana z sosem różanym

  • Pikantne skrzydełka z chili

    Pikantne skrzydełka z chili

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×