RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Pikantne skrzydełka z chili

Pikantne skrzydełka z chili
Okazje:
Domowe party
Grillowe szaleństwo
W męskim gronie

Składniki:

Liczba osób:

24 duże skrzydełka z kurczaka
Marynata:
2 łyżki miodu
2 łyżki sosu worcester
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
1/2 łyżeczki sambal oelek
1 szklanka pikantnego ketchupu
2-3 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie

Wszystkie składniki marynaty dokładnie zmiksować i doprawić do smaku wedle własnego gustu. Umyte i oczyszczone skrzydełka naciąć na zgięciu i marynować ok. 4-6 godzin. Tak przygotowane skrzydełka grillować na 20 minut lub piec ok. 40 minut w temperaturze 160ºC.
Skrzydełka przygotowywane na grillu będą smaczniejsze, jeśli przed zamarynowaniem obgotujemy je przez ok. 20 minut.

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Makaron tagliolini ze smażonymi kurkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami

    Makaron tagliolini ze smażonymi kurkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami

  • Tort makowy z kremem kawowym

    Tort makowy z kremem kawowym

  • Racuszki z cukinii z ziarnami zbóż podane z wędzonym łososiem norweskim, kawiorem i kwaśną śmietaną

    Racuszki z cukinii z ziarnami zbóż podane z wędzonym łososiem norweskim, kawiorem i kwaśną śmietaną

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×