RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Roladki z grillowanego bakłażana i cukinii z serem kozim, suszonymi pomidorami i ziołami

Roladki z grillowanego bakłażana i cukinii z serem kozim, suszonymi pomidorami i ziołami
Okazje:
Domowe party
Grillowe szaleństwo

Składniki:

Liczba osób:

1 pokrojony w cienkie plastry bakłażan
1 żółta pokrojona w cienkie plastry cukinia
1 pokrojona w cienkie plastry zielona cukinia
Mus serowy:
300 g kremowego sera koziego
100 g pokrojonych w paseczki suszonych pomidorów z zalewy ziołowej
1 łyżka posiekanych kaparów
1 rozgnieciony ząbek czosnku
2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
Do smaku: sól
chili pieprz cayenne
ostra papryka Prymat
1 pęczek rukoli
Miąższ z 4 pomidorów bez skóry
8 gałązek świeżego tymianku
Włoski sos vinaigrette Prymat przygotowany zgodnie z opisem na opakowaniu
4 łyżki ciemnego kremu balsamico

Przygotowanie

Warzywa skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem, zgrillować. Wszystkie składniki musu połączyć i doprawić do smaku.
Grillowane warzywa ułożyć na przemian na folii spożywczej. Następnie nałożyć mus serowy i dokładnie zawinąć, formując rulon. Tak przygotowane roladki odstawić na 2 godziny do lodówki.
Po schłodzeniu roladki pokroić w poprzek i ułożyć na talerzach. Udekorować pomidorami, rukolą i gałązkami tymianku. Przed podaniem skropić sosem vinaigrette i kremem balsamino.

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Mule w białym winie

    Mule w białym winie

  • Gulasz wołowy z cieciorką i pomidorami

    Gulasz wołowy z cieciorką i pomidorami

  • Ser camembert panierowany w bułce z orzechami i jagodami w żubrówce

    Ser camembert panierowany w bułce z orzechami i jagodami w żubrówce

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×