‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Food & Friends Sustainable Cooking

5 kwietnia Robert Sowa wziął udział w SUSTAINABLE COOKING - wydarzeniu kulinarno-towarzyskim adresowanym do 200 liderów biznesu i opinii. To był wyjątkowy wieczór z doskonałą kuchnią na najwyższym światowym poziomie, przygotowany przez: FOOD & FRIENDS oraz Likus Hotele i Restauracje. Impreza odbyła się w Hotelu Warszawa.

Za ośmiodaniowe menu degustacyjne odpowiadali: Executive Chef Hotelu Warszawa Darek BarańskiModest Amaro, Atelier Amaro* oraz gość specjalny Alexandre Silva z nagrodzonej gwiazdką Michelin restauracji Loco* w Lizbonie.

Alexandre Silva to zwycięzca jedynej edycji portuglaskiego programu Top Chef (2012). Jego otwarta w 2015 "organiczna” restauracja Loco już kolejnym roku otrzymała Michelinowską gwiazdkę. W 2020 szef Silva będzie jedną z najważniejszych twarzy Lizbony jako Zielonej Stolicy Europy.