‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Robert Sowa, Limito i 18 urodziny polskiej edycji Playboya

 

 

Magazyn Playboy jest już na polskim rynku 18 lat. Pierwsze wydanie polskiej edycji tego kultowego magazynu ukazało się w grudniu 1992 roku. Przez te kilkanaście lat stworzono kilka znaczących inicjatyw, m.in. plebiscyt. Samochód Roku Playboya oraz konkurs Fotoerotica.

Fotoerotica to jedyny w Polsce konkurs fotografii erotycznej o wieloletniej tradycji. Piękno kobiecego ciała i wysoka jakość estetyczna zdjęć to wartość, która przyświeca idei konkursu. Już po raz 10 redakcja polskiej edycji magazynu Playboy nagrodziła najpiękniejsze erotyczne fotografie autorstwa zdolnych fotografów.

Gospodarzem wieczoru był redaktor naczelny polskiej edycji Playboya – Marcin Meller, a ozdobą imprezy były króliczki i najpiękniejsze Playmates - Kasia Danysz i Izabela Sala, które wystąpiły w sukniach zaprojektowanych specjalnie na tę okazję przez ulubionego projektanta gwiazd Dawida Wolińskiego.

Swoim gorącym występem galę uświetniła królowa polskiego popu – Doda, a wśród gości nie zabrakło gwiazd show-biznesu. Pełnoletność magazynu Playboy świętowali m.in. Marcin Kydryński, Rafał Bryndal, Tomasz Kammel, Sasha Strunin, Paweł Deląg, Agustin Egurolla, Izabela Janachowska, Wojciech Mecwaldowski, Agnieszka Szulim z mężem Adamem Badziakiem, Monika Szaciłło-Mrozowska z mężem Maciejem Szaciłło, Omena Mensah, Robert Kochanek, Tomasz Barański, Przemysław Saleta, Sebastian Kulczyk oraz Miss Panama i International - Carina Pinilla.

Wykwintne menu skomponował Mistrz Kulinarny Robert Sowa, a przygotowaniami i obsługą zajęło się jego Studio Kulinarne. Bogatą kompozycję najwyższej jakości owoców morza i najlepszych ryb serowano dzięki firmie LIMITO.

W menu znalazło się wiele przysmaków, m.in. małże św. Jakuba z warzywami i grzybami orientalnymi; filet z soli w kremowym sosie z sera pleśniowego, szpinaku i suszonych pomidorów; delikatny wędzony i marynowany łosoś norweski z limonkami; krewetki i paluszki krabowe w sosie koktajlowym z mango, melonem i świeżą kolendrą; mus z gęsi polskiej z konfiturą owocową; jagnięcina i kaczka aromatyzowana kardamonem na pikantnej gruszce z sosem z fig i suszonych śliwek;  kompozycja sushi z marynowanym imbirem, sosem sojowym i japońskim chrzanem wasabi oraz grecki ser feta z arbuzem, czerwoną cebulą, oliwkami i oregano.