‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Przepis dnia odc. 23 – pulpeciki z dipem czosnkowym

Przepis dnia, odc. 23. Pulpeciki z dipem czosnkowym

Składniki dla 4 osób:
500 g mielonego mięsa z indyka
2 łyżki Przyprawy do indyka Prymat
2 łyżki Musztardy delikatesowej Prymat
1 łyżeczka posiekanych Kaparów Smak
2 jajka
2 łyżki Bułki tartej Prymat
1 szklanka mąki pszennej
500 ml Rosołu z kury Kucharek
 
Party dip:
1 opakowanie Party Dip czosnkowy Prymat
5 rzodkiewek
1/2 pęczka szczypiorku
3 łyżki jogurtu naturalnego
5 łyżek majonezu

Sposób przygotowania:
Party Dip czosnkowy przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu, dodać posiekane rzodkiewki i szczypiorek, wymieszać.
Mięso przełożyć do miski, dodać kapary, przyprawę do indyka, musztardę, bułkę tartą i jajka, całość dokładnie wymieszać. Z masy uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć w mące.
W dużym, płaskim rondlu zagotować rosół, dodać klopsiki i gotować 15-20 minut. Pulpeciki wyjąć z rosołu i osuszyć. Podawać z dipem czosnkowym.
Dla uzyskania lepszego smaku klopsiki po ugotowaniu można obsmażyć na patelni.