‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Przepis dnia II, odc. 13. Pikantna zupa pieczarkowa z imbirem

 

Składniki dla 4 osób:
200 g obranych, pokrojonych w plastry pieczarek
1 pokrojona w paseczki pierś z kurczaka
1 posiekana w kostkę cebula
1 pokrojony w plastry ząbek czosnku
1 puszka soczewicy bez zalewy
Olej rzepakowy so smażenia
1 l Rosołu z kury Kucharek
½ łyżeczki Imbiru Prymat         
200 ml śmietany
1 łyżka posiekanych Kaparów Smak
1 pęczek świeżo siekanej kolendry
Do smaku: Sól morska, Chili pieprz cayenne Prymat

1

W rondlu rozgrzać olej rzepakowy, dodać kurczaka i podsmażyć około minuty, następnie dodać cebulę, czosnek i pieczarki. Smażyć około 5-10 minut, ciągle mieszając.

 

2

Wszystko doprawić, solą, pieprzem cayenne i imbirem.

 

3

Wlać rosół, soczewicę i zagotować.

 

5

Dodać śmietanę.

 

6

Na koniec wsypać posiekane kapary.

 

7

Zupę podawać ze świeżo siekaną kolendrą i kaparami. Smacznego!

Źródło: DoradcaSmaku.pl