Party Dip Meksykański łączymy z wodą i ketchupem, odstawiamy do lodówki.
W misce mieszamy masło z bułką tartą i posiekaną natką pietruszki.
Doprawiamy do smaku oregano.
Na patelni, na oliwie z suszonych pomidorów smażymy cebulę, czosnek i kindziuk, przyprawiając do smaku pieprzem.
Do naczynia żaroodpornego wkładamy makaron wymieszany z suszonymi pomidorami, kaparami, cebulą, czosnkiem i kindziukiem.
Śmietanę łączymy z jajkami. Doprawiamy do smaku pieprzem czarnym mielonym, bazylią, oregano i solą morską.
Powstałą masą zalewamy makaron i dokładnie mieszamy. Posypujemy zapiekankę serem i ponownie mieszamy.
Przygotowaną kruszonkę roztartą z orzechami włoskimi, pietruszką i masłem rozsypujemy na zapiekankę, dodając jeszcze słodką papryką i oregano. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180°C.
Tak przygotowaną zapiekankę podajemy z Party Dipem Meksykańskim dekorując listkami bazylii. Smacznego!
Źródło: DoradcaSmaku.pl