‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Pokazy Roberta Sowy podczas Święta Karpia Milickiego

 

 

W programie imprezy zorganizowanej przez Starostwo Powiatowe w Miliczu znalazło się mnóstwo atrakcji kulinarnych, a wśród nich m.in.:
- pokazy kulinarne Roberta Sowy, który przygotował i wyserwował pyszną zupę grzybową z karpiem i świeżo siekanym koperkiem, filet z karpia z sosem grzybowym oraz karpia z bobem duszonym w śmietanie;
- zawody kulinarne pomiędzy lokalnymi gastronomami;
- jarmark rybny przygotowany przez lokalne restauracje;
- stoiska z regionalnymi produktami spod znaku "Dolina Baryczy Poleca", np. karp milicki z gospodarstwa Stawy Milickie S.A., chleb "Komyśniak" i inne wypieki od Edwarda Rybki z Gądkowic, jabłka z gospodarstwa sadowniczego Dominika Pochodyły, jabłka i soki Janusza Dziekana, maliny i przetwory owocowe Andrzeja Łaniaka, ozdoby kwiatowe Agnieszki Lesiak z Odolanowa, wyroby z loomu Andrzeja Kreta oraz naturalne i zdrowe oleje z firmy Oleowita z Milicza, która pretenduje do Znaku "Dolina Baryczy Poleca".

Oprócz atrakcji kulinarnych organizatorzy przygotowali również inne niespodzianki – wystawę starych samochodów wojskowych, gry i loterie, konkurencje na nowo otwartej ścieżce rowerowej, występy zespołów ludowych, pokaz akrobacji rowerowych, pokaz chińskich lampionów, recitale i występy gwiazd (Happysad, Gienek Loska Band i Sidney Polak).