‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

„Kulinarny Rajd Mistrzów w Haston City Hotel”

 

W pierwszej edycji konkursu uczestniczyło 12 ekip kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczeli swoje zmagania o godzinie 9.00, a zakończyli o 14.00. Nad prawidłowym przebiegiem kulinarnych potyczek czuwało Jury pod przewodnictwem Jerzego Pasikowskiego, w skład którego wchodzili obok mnie: Marcin Budynek i Joseph Seeletso oraz prowadzący cały konkurs Karol Okrasa. Gościem specjalnym konkursu i jurorem jednocześnie, była Magda Gessler.

Ogłoszenie wyników i uhonorowanie zwycięzców nastąpiło na wieczornej Gali. Nagrody wręczył zwycięzcom Prezydent Wrocławia - Pan Rafał Dutkiewicz, który objął Patronat Honorowy nad Konkursem. Oprawę muzyczną uświetnił swoim występem Zbigniew Wodecki. 

Laureaci "Kulinarnego Rajdu Mistrzów" zostali nominowani do Kulinarnego Pucharu Polski.