21 i 22 lutego oraz 1 marca kulinarny team Roberta Sowy odwiedził trzy kolejne szkoły kształcące uczniów w zawodzie kucharza. Tym razem w ramach projektu "Przygotowanie do kariery" organizowanego we współpracy z firmą Prymat, odwiedziliśmy Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Widzewie, Zespół Szkół nr 2 w Jastrzębiu-Zdroju i Zespół Szkół Gospodarczych w Elblągu.
W każdej ze szkół przygotowaliśmy dwie tury warsztatów, podczas których uczniowie przygotowali pod okiem mistrza mix przekąsek, danie główne i deser. Robert przekazał młodzieży ważne wskazówki dotyczące zawodu kucharza i panujących trendów, a także opowiedział o swoich doświadczeniach.
W każdej ze szkół wyłoniony został jeden uczeń, który weźmie udział w finale autorskiego konkursu Roberta Sowy "Kulinarny Talent 201*", który odbędzie się w Warszawie już 22 marca br.