‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

IV Targi Produktów Spożywczych E.Leclerc

19 września br. w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie odbyła się największa jak dotychczas, edycja Targów Produktów Spożywczych E.Leclerc. W tegorocznym wydarzeniu wzięło udział 186 dostawców z całej Polski.

Jednym z wystawców była firma Prymat, a na jej stoisku można było skosztować aromatycznych i doskonale przyprawionych dań przygotowanych przez Roberta Sowę i jego kulinarny team. Dzięki nam nikt nie wyszedł z imprezy głodny.

Oto przystawki i dania główne, które królowały w menu:
- rożki z rostbefu z musztardą rosyjską Prymat i musem kaparowo-estragonowym
- plastry wędzonego łososia z kremowym serkiem, ziołami prowansalskimi Prymat i kiełkami słonecznika
- tapenade z suszonych pomidorów i oliwek Smak z anchois podane z serem owczym i bazylią Prymat
- mus z gorzkiej czekolady i chili z tiulem czekoladowym z solą
- waniliowa panna cotta z sosem truskawkowym z czerwonym pieprzem
- pikantne flaki wołowe z wędzoną papryką i imbirem
- pieczony dorsz z sosem chardonnaise z suszonymi pomidorami i kaparami
- udźce z kurczaka podane z pieczarkami, czosnkiem, czerwoną cebulą, kolorowymi oliwkami, kaparami i bazylią
- wolno pieczona wieprzowina z gruszkami aromatyzowanymi miodem, śliwowicą i rozmarynem
- policzki wieprzowe z aromatycznymi boczniakami i warzywami


Targi Produktów Spożywczych E.Leclerc są dedykowane prezesom, dyrektorom oraz kupcom. To coroczna okazja do zapoznania się z ofertą handlową wystawców. Jest to także platforma wymiany wiedzy o najnowszych zjawiskach na rynku handlowym oraz trendach konsumenckich.