Weekend 18-19 listopada, Robert Sowa wraz z ekipą spędził w mieście piernika i Kopernika. W sobotę i niedzielę wspólnie z firmą Prymat świętowaliśmy 15 urodziny toruńskiego Carrefour'a. Z okazji jubileuszu każdego dnia przygotowaliśmy i wyserwowaliśmy klientom hipermarketu 500 porcji dań.
To był baaardzo smaczny weekend :)
W menu znalazło się aż dziesięć dań skomponowanych przez kulinarnego mistrza:
- zupa krem z marchewki z imbirem i mlekiem kokosowym podana z krewetkami
- policzki wieprzowe z aromatycznymi boczniakami i warzywami
- zapiekana polędwica z dorsza z sosem z ogórków kiszonych i świeżo siekanym koperkiem
- pikantne eskalopki z indyka z sosem z sera pleśniowego ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
- pieczone filety z pstrąga z gruszkami aromatyzowanymi miodem, śliwowicą i rozmarynem
- zupa rybna z pomidorami i papryką
- duszone policzki wieprzowe na ragoût z soczewicy i pomidorów z sosem tzatziki
- aromatyczne udźce z kurczaka z jabłkami i gruszkami
- pieczona polędwica z dorsza marynowana w czosnku i rozmarynie podana z bobem duszonym w śmietanie i białym winie
- pstrąg z pieczarkami i brokułami w sosie serowym