28 marca 2019, podczas 23. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2019 – najważniejszych i największych targów branży HoReCa, odbyła się jubileuszowa 11. edycja autorskiego konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2019".
Podium zdominowały w tym roku kobiety! Najlepsza z najlepszych była Kinga Piotrowska z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku. Na miejscu II uplasowała się Marlena Niźnikiewicz reprezentująca Zespół Szkół Gastronomiczno-Usługowych w Chorzowie. Trzecia na podium była Julia Stanik z Zespołu Szkół Zawodowych nr 4 w Opolu.
W tym roku przyznaliśmy również nagrody specjalne. Dyplom za najlepszy smak otrzymała Magda Marszałek z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu, a nagroda specjalna przyznana przez mecenasów Konkursu - firmy Prymat GastroLine, Agro-Top, Bonduelle Food Service oraz Farm Frites trafiła do rąk Emila Kasprzyckiego z Małopolskiej Szkoły Gościnności w Myślenicach.
Wszystkim serdecznie gratulujemy!
Dziękujemy Mecenasom, Sponsorom i Partnerom konkursu. Bez Was nic by się nie udało :)
Więcej szczegółów i fotorelacja z konkursu już niebawem!