W Wielką Sobotę, 19 kwietnia, radio RMF FM przygotowało dla słuchaczy mnóstwo wielkanocnych ciekawostek… Nie zabrakło kulinarnych mistrzów, m.in. Roberta Sowy i Michela Moran oraz gwiazd (Halinka Mlynkova), z którymi Krzysztof Urbaniak "odwiedził" najsłynniejsze wielkanocne jarmarki w Europie.
Zobacz więcejPoniedziałek – 14 kwietnia, początek kolejnego tygodnia z wieczornym magazynem kulinarnym Roberta Sowy "Przepis Dnia" emitowanym w TVP 1. W tym tygodniu rozpoczynamy od pieczonej polędwicy wieprzowej z sosem musztardowo-orzechowym.
Zobacz więcejGołąbki bez mięsa? Dlaczego nie! We wtorek, 15 kwietnia, w magazynie kulinarnym Przepis Dnia Robert Sowa przygotował polskie gołąbki z kaszą gryczaną i serem kozim w kapuście włoskiej. Kasza gryczana to wyjątkowo polski produkt, a jej smak podkreśla ser kozi, przyprawy i aromatyczny sos. Pyszne, zdrowe i bezmięsne. Musicie spróbować!
Zobacz więcejW środę, 16 kwietnia, w programie "Przepis Dnia" Robert Sowa zaprezentował jak przygotować polską białą kiełbasę z miodem i piwem. Smacznego!
Zobacz więcejW czwartkowy wieczór, 17 kwietnia, Robert Sowa w programie "Przepis dnia" zaproponował wyśmienitą tartę wypełnioną aromatycznymi dodatkami – suszonymi pomidorami, kaparami, pieczarkami oraz szpinakiem. Warto podkreślić, że tymianek idealnie będzie pasował do pieczarek i szpinaku.
Zobacz więcejW poniedziałek, 24 marca 2014, w Zespole Szkół Hotelarsko-Turystycznych w Zakopanem odbyły się warsztaty gastronomiczne, podczas których uczestnicy projektu Smaki Podhala przyrządzali, konsultowali i doszlifowywali swoje flagowe potrawy. W roli doradzających ekspertów wystąpili mistrzowie kulinarni Robert Sowa i Sylwester Lis.
Zobacz więcejOd poniedziałku, 14 kwietnia, do nabycia specjalne, wielkanocne wydanie książeczki Kuchnia jak u Sowy, dostępnej wraz z dwutygodnikiem Party. A w niej… świąteczne inspiracje kulinarne mistrza. Wszystkie dania wyglądają naprawdę smakowicie, a jak smakują? Sprawdźcie koniecznie!
Zobacz więcejW środowy wieczór, 9 kwietnia, w programie "Przepis Dnia" Robert Sowa zaprezentował pieczonego kurczaka z jabłkami i cynamonem. Pyszne połączenie drobiu i owoców. Smacznego!
Zobacz więcejW czwartek, 10 kwietnia, w magazynie kulinarnym "Przepis dnia" w TVP 1, Robert Sowa zaprezentował swój pomysł na pyszny deser: mus z białej czekolady z owocami i miętą. Wygląda obłędnie, a smakuje jeszcze lepiej 🙂 Spróbujcie koniecznie!
Zobacz więcej