Mnóstwo regionalnych dań, wielu znanych smakoszy oraz ciekawych rozmów- krótkie podsumowanie corocznej imprezy „Sąsiedzi przy stole” w Suwałkach. Dziękuje za super czas.
Zobacz więcejOgólnopolska Inauguracja Europejskich Dni Dziedzictwa pod hasłem „Smaki Dziedzictwa” Z szefem Rafałem Godziemskim z przygotowaliśmy mnóstwo pysznych dań, Kruszwica przyjęła nas bardzo gościnnie – dziękujemy!
Zobacz więcejTo był krótki, ale jakże smaczny wyjazd. Mój kolejny pobyt w Grecji to poznawanie słynnej wyspy Mykonos. Mykonos to wyspa położona na Morzu Egejskim, w samym sercu archipelagu Cyklady, jest znana nie tylko z dobrze rozbudowanej bazy dla turystów, ale również jak sie okazuje ze smacznej kuchni. Podstawą sa tu oczywiście owoce morza- przepyszne krewetki, […]
Zobacz więcejKochani, jak ten czas leci… Koniec wakacji, dzieciaki do szkół i dziś również start kolejnej edycji Doradca Smaku. Będzie smacznie, prosto i z moimi modyfikacjami- wszak kuchnia lubi eksperymenty. Zapraszam przed telewizory o 20:10!
Zobacz więcejMiejski Ośrodek Kultury w Zambrowie zorganizował „Lato w mieście”. W ramach imprezy odbyły się koncerty, czytanie bajek, projekcje filmów, zlot food trucków, a także piknik rodzinny z ZAMBROWSKIM KOCIOŁKIEM, na którym miałem przyjemność przygotować ponad tysiąc porcji pysznych dań.
Zobacz więcejPodlasie to mój drugi dom, dlatego zawsze chetnie tam wracam. Oprócz pięknych widoków, pływania łódką po jeziorach korzystam z reginalnych przysmaków. Kartacze, pierogi, kiszki, wedzone sielawy, wegorze- za tym tęsknię będąc w Warszawie. Tym razem były tez borowiki z foie gras oraz szpik kostny z wołowiną w @Tawerna Fisza by Marcin Budynek…Na deser oczywiście ciasto […]
Zobacz więcejCzęsto jestem „pionierem” nowych projektów, organizatorzy mówią: Robert, Ty na pewno ogarniesz” To miłe, ale zawsze wymaga solidnego przygotowania, doświadczenia i wsparcia zespołu.Tym razem również zakończyło się oklaskami gości, bardzo się z tego cieszę i dziękuje wszystkim. Pierwsza akcja Neon Bistro z 4 kolacjami na dachu w samym centrum Warszawy, tuż obok N31 restaurant&bar by […]
Zobacz więcejDrużyna S jak Sowa, a właściwie N jak N31 melduje wykonania zadania Warsztaty kulinarne, czyli wspólne gotowanie z gośćmi to pyszna zabawa, wymiana doświadczeń i wesoła integracja. Tym razem gotowaliśmy w Hotelu Prezydent w Spale, było naprawdę smacznie i wesoło.
Zobacz więcejAperitif w wykonaniu francuskim! Na zaproszenie Ambasadora Francji Pana Frédéric Billet uczestniczyłem w wyjątkowym spotkaniu, gdzie nie mogło zabraknąć: pysznych serów i wina, spotkania z kolegami restauratorami oraz polsko- francuskiej wymiany doświadczeń (nie)tylko kulinarnych
Zobacz więcej