Barszcz ukraiński to jedna z tych zup, którą każdy robi inaczej. W przepisie Roberta Sowy zaprezentowanym w programie „Doradca Smaku TVN” w środę 24 kwietnia, obok buraków i pomidorów znalazła się fasola, starte ziemniaki i włoska kapusta. Barszcz ukraiński Składniki:Czosnek – 3 ząbkiCebula – 1 szt.Korzeń pietruszki – 1 szt.Marchew – 1 szt.Seler – 1/5 […]
Zobacz więcejZaprezentowana we wtorkowym (23 kwietnia) „Doradcy Smaku TVN” polędwica w sosie sojowym z kapustą pak-choi, to propozycja obiadowa rodem z Azji. Robert użył polędwicy wieprzowej, ale można ją zastąpić polędwicą cielęcą lub kurczakiem. Istotnymi elementami, które podkreślą smak tego dania są: marynowany imbir, papryczka chili i czarnuszka. Smacznego! Polędwica w sosie sojowym Składniki: 50 ml […]
Zobacz więcejPiękna słoneczna pogoda to super motywacja do spędzania wolnego czasu w przydomowych ogródkach, na działkach i tarasach. W ciepłe dni chętnie spotykamy się z rodziną i znajomymi na świeżym powietrzu, wystawiamy stoły i delektujemy się coraz dłuższymi dniami. Wiosna i lato to również czas, kiedy Polacy rozkoszują się potrawami z grilla. Szaleństwo trwa przeważnie do […]
Zobacz więcejW czwartek, 18 kwietnia, Robert zaprosił widzów programu „Doradca Smaku TVN” na pilaw z kurczaka – danie jednogarnkowe pochodzące z kuchni tureckiej, które dzięki cynamonowi, kardamonowi i szafranowi ma wyraźne nuty korzenne. Pilaw będzie idealną propozycją na obiad lub kolację. Spróbujcie! Pilaw z kurczaka Sposób przygotowania: 2 łyżki jogurtu bałkańskiego sok z ½ cytryny 5 […]
Zobacz więcejOto przepis na pochodzącą z kuchni węgierskiej zupę rybną z papryką. Robert Sowa przygotował ją w środę, 17 kwietnia, w programie Doradca Smaku TVN. Ta gęsta zupa zawiera czosnek, paprykę, pomidory i kawałki filetu z karpia (lub sandacza). Możecie ją podać z pachnącymi i chrupiącymi grzankami. Smacznego! Zupa rybna z papryką Składniki: 2 ząbki czosnku […]
Zobacz więcej16 kwietnia, w 26 odcinku programu Doradca Smaku TVN, było słodko… Prowadzący Robert Sowa zaprosił widzów na brownie w dość niecodziennym wydaniu. Zamiast ciemnej czekolady dodał białą, a do tego polski akcent – twaróg. Z połączenia składników kuchni polskiej i amerykańskiej powstało przepyszne ciasto. Zróbcie je jak najszybciej, podajcie z bitą śmietaną i świeżymi owocami. […]
Zobacz więcejPiękna słoneczna pogoda to super motywacja do spędzania wolnego czasu w przydomowych ogródkach, na działkach i tarasach. W ciepłe dni chętnie spotykamy się z rodziną i znajomymi na świeżym powietrzu, wystawiamy stoły i delektujemy się coraz dłuższymi dniami. Wiosna i lato to również czas, kiedy Polacy rozkoszują się potrawami z grilla. Szaleństwo trwa przeważnie do […]
Zobacz więcej15 kwietnia widzowie programu Doradca Smaku TVN za sprawą Roberta Sowy poznali danie pochodzące z kuchni ukraińskiej. Pierożki pielmieni z mielonym mięsem wieprzowo-wołowym doprawionym pieprzem ziołowym i aromatycznym majerankiem najlepiej smakują z kwaśną śmietaną, skropione octem winnym. Spróbujcie je zrobić raz, a będziecie wielokrotnie wracać do tego przepisu. Smacznego! Pielmieni Składniki: Farsz: 2 ząbki czosnku […]
Zobacz więcejW sobotę, 13 kwietnia 2019, w Wiśle odbył się kolejny „Bieg po Nowe Życie”. Transplantologia potrzebuje nas wszystkich – to hasło przewodnie imprezy, którą Robert wspiera od lat. Super energia, zacięta rywalizacja i dania wprost z naszego kulinarnego TIRa. Dziękujemy za zaproszenie i kolejne miłe spotkania. Bieg po Nowe Życie – inicjatywa społeczna, której celem […]
Zobacz więcej