WYDARZYŁO SIĘ…

Bankiety pod wodzą Roberta

Bankiety pod wodzą Roberta

W minionym tygodniu dwie restauracje były partnerami ważnych wydarzeń medialno-kulturalnych. Fork Restaurant przygotował bankiet dla zaproszonych gości na jubileusz kabaretu Mumio w Teatrze Ateneum. Po doskonałym przedstawieniu „Ktoś zapukał mi do buta” goście degustowali przekąski finger foods autorstwa Roberta i teamu Fork Restaurant Kolejna realizacja było partnerstwo w spotkaniu top liderek Ery Nowych Kobiet Joanny […]

Zobacz więcej
Święto owoców w Kraśniku

Święto owoców w Kraśniku

W minioną niedzielę (30.06) odbyło się Święto Owoców Miękkich w Kraśniku. Ekipa Prymat Mega Food Truck na czele z Robertem Sową wyserwowała mnóstwo pysznych i zdrowych sałatek, a gwiazda wieczoru była Natalia Szroeder! Na słynnych Maliniakach odbył się m.in. kiermasz rękodzielnictwa, można było obejrzeć stoiska promocyjno – informacyjne gmin oraz innych instytucji i organizacji. Było […]

Zobacz więcej
Święto Golonki z Robertem i Prymatem

Święto Golonki z Robertem i Prymatem

Święto Golonki Podkarpackiej to cykliczna impreza, która każdego roku przyciąga tysiące ludzi na Bajorka, znajdujące się na granicy Pilzna i Strzegocic. W sobotę 22 czerwca Prymat Mega Food Truck pod wodzą Roberta Sowy wyserwował tysiące porcji pysznych i dobrze przyprawionych sałatek, a gwiazda wieczoru był Sławomir Zapała! Oprócz koncertu gwiazdy, główny punktem święta były Mistrzostwa […]

Zobacz więcej
MENU GŁÓWNE czyli kwestionariusz horecatrends.pl: Robert Sowa

MENU GŁÓWNE czyli kwestionariusz horecatrends.pl: Robert Sowa

horecatrends.pl: Nasze dzisiejsze menu główne przygotował Robert Sowa, szef kuchni i właściciel restauracji N31 oraz Fork. Jak mówi sam o sobie, pracę zawodową łączy z pasją, dlatego wszystkie działania sprawiają mu wielką przyjemność. A jest tego sporo, bo Robert Sowa ustanawiał rekordy Guinnessa, napisał książki i prowadził wiele programów w mediach. Dzisiaj opowiedział nam m.in. […]

Zobacz więcej
W jury Pucharu Polskiego Mięsa Drobiowego

W jury Pucharu Polskiego Mięsa Drobiowego

We wtorek 18 czerwca Robert Sowa zasiadał w jury drugiej edycji konkursu „Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Drobiowego”. Pomysłodawcą konkursu jest dobry kolega Roberta – szef Marcin Budynek. W Centrum Techniki Kulinarnej Dora Metal w Warszawie zacne grono jury oprócz Roberta i Marcina zaszczycili Jerzy Pasikowski i Giancarlo Russo. Szefowie oceniali starania uczniów z całej Polski, […]

Zobacz więcej
Kulinarnie przez Polskę

Kulinarnie przez Polskę

Po raz kolejny Robert Sowa wraz ze swoja ekipą rusza w kulinarna trasę. Tego lata ekipę RS będzie można spotkać w plenerze w zupełnie nowej odsłonie. Mega Food Truck Prymat to mobilna strefa zdrowych, lekkich i pysznych sałatek. Mega Food Truck marki Prymat i Robert Sowa wraz z ekipą pojawią się na popularnych imprezach plenerowych w całej […]

Zobacz więcej
Urodziny Auchan Sosnowiec

Urodziny Auchan Sosnowiec

W sobotę 8 czerwca Robert wraz ze swoim teamem gościł na 20 urodzinach Auchan w Sosnowcu. Ekipa Roberta przygotowała 500 porcji urodzinowych dań. Menu było smacznie i dobrze przyprawione jak na ambasadora marki Prymat przystało. Zupa hiszpańska z chorizo, soczewicą, oliwkami , suszonymi pomidorami i czerwoną wędzoną papryką Sałatka włoska, mix sałat, suszone pomidory, oliwki, […]

Zobacz więcej
Z Elle Man o futbolu

Z Elle Man o futbolu

28 maja w restauracji Mokolove odbyło się „Spotkanie z pasją”, na którym specjalni goście podzielili się swoimi opowieściami o futbolowej pasji. Robert Sowa, Łukasz Fabiański, Tomasz Smokowski i Przemysław Świerszcz odpowiadali na pytania redaktora naczelnego Elle Man Polska Oliviera Janiaka, czym jest dla nich piłka nożna i jaka rolę odgrywa w ich życiu. W miłej […]

Zobacz więcej
Weekend pełen smaków

Weekend pełen smaków

Weekend na Dolnym Śląsku obfitował w najlepsze smaki, a towarzyszyła im super atmosfera i wielka gościnność gospodarzy. W sobotę, 25 maja, w restauracji Babinicz w Szczawnie Zdroju odbyła się kolacja degustacyjna trzech szefów kuchni – Roberta Sowy, Marcina Budynka i gospodarza Wojciecha Harapkiewicza. Każdy z szefów z nieoceniona pomocą i wsparciem restauracyjnego teamu, przygotował swoje […]

Zobacz więcej