RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Wątróbki indycze z glazurowanymi w miodzie gruszkami i truskawkami podane na ciepłych tostach z chałki

Wątróbki indycze z glazurowanymi w miodzie gruszkami i truskawkami podane na ciepłych tostach z chałki
Okazje:
Romantyczna kolacja
Ważne okazje

Składniki:

Liczba osób:

400 g wątróbek indyczych
3 łyżki mąki
1/2 szklanki oleju do smażenia
Kilka kromek chałki
100 g cukru
50 g masła
40 ml miodu pitnego
40 ml winiaku
4 świeże
obrane i pokrojone na cząstki gruszki
100 g świeżych
pokrojonych truskawek
Kilka listków świeżej mięty do owoców i kilka do dekoracji

Przygotowanie

W rondelku rozpuścić cukier. Gdy osiągnie konsystencję karmelu, dodać masło i gruszki. Całość dusić 10 minut, dodać posiekaną miętę, winiak i miód pitny. Zestawić z ognia.
Oczyszczone wątróbki pokroić w plastry o grubości 1,5 cm, oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanej patelni. Gorące wątróbki ułożyć na tostach z chałki. Podawać z glazurowanymi gruszkami i truskawkami udekorowanymi świeżą miętą.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Foie gras z patelni podane na karmelizowanych figach z płatkami róży

    Foie gras z patelni podane na karmelizowanych figach z płatkami róży

  • Wolno pieczona gicz jagnięca z purée zielonego groszku z miętą

    Wolno pieczona gicz jagnięca z purée zielonego groszku z miętą

  • Jagnięcina z suszonymi pomidorami i karczochami

    Jagnięcina z suszonymi pomidorami i karczochami

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×