RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Tortilla z warzywami, tuńczykiem, szpinakiem i białym serem

Tortilla z warzywami, tuńczykiem, szpinakiem i białym serem
Okazje:
Babskie spotkanie
Domowe party
W męskim gronie

Składniki:

Liczba osób:

4 placki tortilli
100 g serka philadelphia
100 g tuńczyka w zalewie naturalnej
100 g suszonych pomidorów
80 g pomidorów bez skóry
80 g porwanych liści szpinaku
Sól
pieprz czarny mielony Prymat
1 cytryna

Przygotowanie

Serek Philadelphia doprawić do smaku solą i pieprzem. Tuńczyka odsączyć z zalewy, lekko rozdrobnić i wymieszać z pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami.
Placki tortilli cienko posmarować serem, na nim umieścić liście szpinaku, tuńczyka, pokrojone w julienne pomidory oraz suszone pomidory. Całość lekko skropić sokiem z cytryny, a następnie zwinąć tortille w rulon i pokroić pod skosem. Tak przygotowane tortille można podawać z kolorowymi sałatami i sosem vinaigrette.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Pomarańczowa panna cotta z sosem żurawinowym

    Pomarańczowa panna cotta z sosem żurawinowym

  • Suflet serowy

    Suflet serowy

  • Fricasse ze strusia z suszonymi owocami i świeżą miętą

    Fricasse ze strusia z suszonymi owocami i świeżą miętą

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×