RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Muesli czekoladowe z żurawiną amerykańską

Muesli czekoladowe z żurawiną amerykańską
Pory roku:
Jesień
Lato
Wiosna
Zima
Okazje:
Śniadanie

Składniki:

Liczba osób:

75 g grubych płatków owsianych
75 g drobnych płatków owsianych
40 g orzechów włoskich
40 g gorzkiej czekolady
100 g suszonej żurawiny amerykańskiej
40 g wiórków lub płatków kokosowych
2 kwaśne jabłka
500 ml mleka

Przygotowanie

Płatki owsiane i posiekane orzechy uprażyć na patelni. Czekoladę pokroić na małe kawałki. Płatki wymieszać z czekoladą, żurawiną i wiórkami kokosowymi.
Jabłka umyć, przekroić na ćwiartki, usunąć pestki i pokroić na kawałki. Muesli i jabłka przełożyć do miseczek, zalać mlekiem i podawać.

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Słodki pucharek jogurtowy z żurawiną amerykańską

    Słodki pucharek jogurtowy z żurawiną amerykańską

  • Sałatka śniadaniowa z białego sera i warzyw

    Sałatka śniadaniowa z białego sera i warzyw

  • Naleśniki z twarożkiem i syropem z żurawiny amerykańskiej

    Naleśniki z twarożkiem i syropem z żurawiny amerykańskiej

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×