RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Marynowane śledzie norweskie ze słodką cebulą i marynowanymi rydzami

Marynowane śledzie norweskie ze słodką cebulą i marynowanymi rydzami
Okazje:
Boże Narodzenie
Wigilia

Składniki:

Liczba osób:

600 g fileta ze śledzia norweskiego
Marynata:
1/2 szklanki oliwy z oliwek
2 białe
słodkie cebule pokrojone w grubą kostkę
1 łyżka miodu pszczelego
2 łyżki rozgniecionego w moździerzu kolorowego pieprzu
5 rozgniecionych ziaren jałowca Prymat
5 ziaren ziela angielskiego Prymat
3 liście laurowe Prymat
Sok z 1 cytryny
12 marynowanych rydzów

Przygotowanie

Wymoczone w zimnej wodzie filety śledziowe osuszyć, obciąć końcówki, włożyć do marynaty przygotowanej poprzez połączenie wszystkich jej składników i odstawić na ok. 12 godzin. Śledzie ułożyć na talerzach z marynowanymi rydzami, przed podaniem skropić marynatą.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Tort makowy z kremem kawowym

    Tort makowy z kremem kawowym

  • Mus z wątróbek drobiowych w zielonym pieprzu z galaretką malinową

    Mus z wątróbek drobiowych w zielonym pieprzu z galaretką malinową

  • Łazanki z makiem i bakaliami

    Łazanki z makiem i bakaliami

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×