RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Marynowana perliczka z pieca podana z gruszkami w miodzie i śliwowicy z czarnym pieprzem

Marynowana perliczka z pieca podana z gruszkami w miodzie i śliwowicy z czarnym pieprzem
Pory roku:
Jesień
Lato
Wiosna
Zima
Okazje:
Romantyczna kolacja

Składniki:

Liczba osób:

1 cała perliczka
Marynata:
1 łyżka oliwy z oliwek
1 gałązka świeżego tymianku
10 ml miodu pitnego
1 łyżka pikantnej przyprawy do drobiu Prymat
Sól
pieprz czarny mielony Prymat do smaku
2 gruszki
2 łyżki miodu pszczelego
10 ml śliwowicy
1/2 łyżeczki grubo mielonego czarnego pieprzu Prymat
2 gałązki rozmarynu
Truskawki

Przygotowanie

Umytą i oczyszczoną perliczkę zamarynować we wszystkich składnikach marynaty i odstawić do lodówki na 4-6 godzin.
Gruszki umyć, obrać, pokroić w ćwiartki, a następnie zamarynować w miodzie, śliwowicy i grubo mielonym pieprzu.
Po zamarynowaniu perliczkę piec przez około 40 minut w temperzturze160˚C. Po 20 minutach dodać gruszki, ćwiartki cytryny i rozmaryn. 

 

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Dorada Królewska z młodym zielonym groszkiem

    Dorada Królewska z młodym zielonym groszkiem

  • Tatar z łososia z żurawiną amerykańską

    Tatar z łososia z żurawiną amerykańską

  • Dorsz w maślanym confit podany na botwinie z miodem i nalewką orzechową

    Dorsz w maślanym confit podany na botwinie z miodem i nalewką orzechową

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×