RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Makaron tagliolini ze smażonymi kurkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Makaron tagliolini ze smażonymi kurkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami
Okazje:
Domowe party
Obiad
Sezon na...

Składniki:

Liczba osób:

400 g ugotowanego makaronu tagliolini
4 łyżki oliwy z oliwek
160 g kurek
2 pokrojone w kostkę szalotki
2 pokrojone w plastry ząbki czosnku
4 łyżki posiekanych suszonych pomidorów
100 g młodych liści szpinaku
Sól
grubo mielony czarny pieprz
oregano Prymat do smaku
80 g płatków sera parmezan

Przygotowanie

Na rozgrzanej oliwie z oliwek obsmażyć oczyszczone i umyte kurki, dodać szalotkę, czosnek, i pomidory suszone. Całość doprawić do smaku solą, grubo mielonym pieprzem i oregano, a następnie połączyć z liśćmi szpinaku i ugotowanym makaronem. Gotowe danie przełożyć na talerze i posypać płatkami parmezanu.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Kremówka anyżowa z poziomkami i malinami

    Kremówka anyżowa z poziomkami i malinami

  • Makaron tagliatelle z bakłażanami

    Makaron tagliatelle z bakłażanami

  • Gulasz wołowy z cieciorką i pomidorami

    Gulasz wołowy z cieciorką i pomidorami

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×