RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Jagnięcina z suszonymi pomidorami i karczochami

Jagnięcina z suszonymi pomidorami i karczochami
Pory roku:
Jesień
Lato
Wiosna
Zima
Okazje:
Romantyczna kolacja

Składniki:

Liczba osób:

2 x 200 g combra jagnięcego
Marynata:
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki klasycznej marynaty do mięs Prymat
Sól czosnkowa Prymat
2 gałązki tymianku
2 gałązki rozmarynu
2 ząbki czosnku
1 świeża czuszka
1 pęczek dymki
4 marynowane karczochy
4 suszone pomidory
Sól
grubo mielony czarny pieprz Prymat

Przygotowanie

Umyty, oczyszczony i osuszony comber jagnięcy zamarynować we wszystkich składnikach marynaty i odstawić do lodówki na 4-6 godzin. Zamarynowane mięso obsmażyć na patelni, a następnie przełożyć do kamionki z czosnkiem, dymką, rozmarynem, tymiankiem, suszonymi pomidorami oraz marynowanymi karczochami. Całość oprószyć solą i grubo mielonym czarnym pieprzem, a następnie piec 15 minut w temperaturze 180˚C.

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Mus z wątróbek drobiowych w świeżo mielonym czarnym pieprzu z chutney owocowym

    Mus z wątróbek drobiowych w świeżo mielonym czarnym pieprzu z chutney owocowym

  • Pierś z kaczki z chutneyem żurawinowym

    Pierś z kaczki z chutneyem żurawinowym

  • Dorada Królewska z młodym zielonym groszkiem

    Dorada Królewska z młodym zielonym groszkiem

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×