RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Grillowany oscypek z pikantnym sosem miodowym

Grillowany oscypek z pikantnym sosem miodowym
Okazje:
Domowe party
Grillowe szaleństwo

Składniki:

Liczba osób:

500 g pokrojonego w grube plastry sera Oscypek
1 łyżka oleju słonecznikowego
200 ml pikantnego sosu miodowego
kolorowe sałaty
Pikantny sos miodowy:
1/2 szklanki białego
wytrawnego wina
2 ostre papryczki
pokrojone w drobne paseczki
100 ml miodu pszczelego

Przygotowanie

Wszystkie składniki sosu gotować do momentu, aż zacznie gęstnieć. Plastry sera Oscypek natrzeć olejem i grillować z obu stron. Podawać z pikantnym sosem miodowym i bukietem kolorowych sałat.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Pikantne curry z kurczaka z orzechami nerkowca i świeżą kolendrą

    Pikantne curry z kurczaka z orzechami nerkowca i świeżą kolendrą

  • Pappardelle z serem Lazur, szpinakiem i suszonymi pomidorami

    Pappardelle z serem Lazur, szpinakiem i suszonymi pomidorami

  • Sałatka na ciepło ze smażonych kurek ze szparagami i plastrami grillowanej ośmiornicy

    Sałatka na ciepło ze smażonych kurek ze szparagami i plastrami grillowanej ośmiornicy

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×