Nagrody i wyróżnienia

Złoty Medal Akademii Polskiego Sukcesu

Złoty Medal Akademii Polskiego Sukcesu

Medal przyznano mi w styczniu 2009 roku za popularyzację sztuki kulinarnej w Polsce. Wraz z medalem otrzymałem również tytuł Członka Akademii Polskiego Sukcesu.

Zobacz więcej
Osobowość 10-lecia Sielawa Blues

Osobowość 10-lecia Sielawa Blues

We wrześniu 2008 roku zostałem nagrodzony tytułem Osobowości 10-lecia Festiwalu Ryby, Wędki i Muzyki Sielawa Blues.

Zobacz więcej
Gentleman Roku 2008

Gentleman Roku 2008

Tym prestiżowym tytułem zostałem wyróżniony w czerwcu 2008 roku przez redakcję miesięcznika "Gentleman".

Zobacz więcej
Szabla polska za krzewienie sztuki kulinarnej

Szabla polska za krzewienie sztuki kulinarnej

W grudniu 2007 roku otrzymałem od Senatora RP Romana Ludwiczaka list z podziękowaniami za zaangażowanie w krzewienie polskiej tradycji w kulinariach oraz certyfikat nadania szabli polskiej jako symbolu walki o staropolską kuchnię i rozpowszechnianie jej w kraju i za granicą.

Zobacz więcej
Wyróżnienie dla „Esencji Smaku” podczas Gourmet Voice Festival 2006 w Cannes

Wyróżnienie dla „Esencji Smaku” podczas Gourmet Voice Festival 2006 w Cannes

Podczas II edycji festiwalu „Gourmet Voice 2006. The Gourmet Media World Festival”, odbywającego się w Cannes i skupiającego przedstawicieli mediów branży kulinarnej z całego świata, odbył się konkurs, podczas którego międzynarodowe jury pod przewodnictwem Jill Norman wyłoniło najlepsze światowe „gourmet media”: programy telewizyjne, książki kulinarne, przewodniki, magazyny, strony www oraz nagrania video. W jury Polskę reprezentował prezes firmy Malma – pan Michel Marbot.

Zobacz więcej
Oskar Kulinarny 2006 w kategorii książka

Oskar Kulinarny 2006 w kategorii książka

Oskary Kulinarne to nagrody dla osób, które popularyzując sztukę kulinarną, wywierają szczególny wpływ na jej kształt i rozwój. Laureatów nagrody wybierają w drodze plebiscytu dziennikarze, publicyści i osoby zajmujące się zawodowo tematyką kulinarną.

Zobacz więcej
Oskar Kulinarny 2004 w kategorii Osobowość Kulinarna

Oskar Kulinarny 2004 w kategorii Osobowość Kulinarna

Oskary Kulinarne przyznawane są przez środowisko dziennikarzy i publicystów, smakoszy i kucharzy, którzy zajmują się zawodowo tematyką kulinarną bądź tylko prywatnie rozmiłowani są w dobrej kuchni. Wszyscy oni od lat biorą udział w plebiscycie "Oskary Kulinarne", wyłaniając najważniejsze wydarzenia, publikacje i osobowości branży gastronomicznej.

Zobacz więcej
Nagroda Polskiej Organizacji Turystycznej 2003

Nagroda Polskiej Organizacji Turystycznej 2003

W 2003 roku otrzymałem nagrodę przyznaną przez prezesa POT, pana Andrzeja Kozłowskiego, za promocję Polski na terenie Niemiec.

Zobacz więcej
Nagroda kulinarna EuroGastro 1998

Nagroda kulinarna EuroGastro 1998

W 1998 roku otrzymałem nagrodę za udział w pokazach kulinarnych organizowanych podczas targów EuroGastro.

Zobacz więcej