Książki

„EUROPEJSKA KSIĄŻKA KUCHARSKA”

„EUROPEJSKA KSIĄŻKA KUCHARSKA”

PRZEPISY DLA SERCA… „Europejska Książka Kucharska” to publikacja wyjątkowa między innymi dlatego, że łączy podstawową edukację dotyczącą czynników ryzyka chorób układu krążenia ze wspaniałymi przepisami na zdrowe potrawy, zebrane i rekomendowane przez 46 Towarzystw Kardiologicznych z całego świata: Europy, Azji, Ameryki Środkowej, Afryki Północnej.

Zobacz więcej
„BIRKOWIE OD KUCHNI”

„BIRKOWIE OD KUCHNI”

Książka ukazała się w sprzedaży w maju 2010 roku. Można w niej znaleźć wszystko to, co w autorskiej książce kulinarnej pojawić się powinno. Wyjątkowe przepisy na znakomite potrawy (możliwe do przygotowania przez zwykłego śmiertelnika!), porady, kulinarne opowieści, anegdotki oraz smakowite zdjęcia…

Zobacz więcej
„SMAKI DZIEŃ DOBRY TVN”

„SMAKI DZIEŃ DOBRY TVN”

Książka ukazała się na rynku w listopadzie 2009 roku. Można w niej znaleźć mnóstwo przepisów, nie tylko tych stworzonych przez kulinarnych mistrzów, ale również receptury na ulubione dania goszczących w programie gwiazd. W książce opublikowano także rozmowy z gotującymi w programie szefami kuchni (m.in. Robertem Sową), wywiady z osobami prowadzącymi program i mnóstwo "smacznych" ciekawostek.
Jeśli nie wiesz czym są zozworki, chcesz nauczyć się robić pralinkowe pączki i dowiedzieć się, dlaczego jajka od kur zielononóżek są najzdrowsze – koniecznie sięgnij po tę książkę.

Zobacz więcej
„THE CULINARY WORLD of Vienna International Hotels & Resorts”

„THE CULINARY WORLD of Vienna International Hotels & Resorts”

W listopadzie 2009 roku ukazała się na rynku kolejna edycja książki „The Culinary World of Vienna International Hotels & Resorts".

Zobacz więcej
„RYBY NA ŚWIĘTA. 100 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW”

„RYBY NA ŚWIĘTA. 100 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW”

Książeczka ukazała się w ramach serii Fakt radzi w listopadzie 2009 roku.
To doskonała propozycja dla tych, którzy nie mają pomysłu na przygotowanie świątecznej ryby.

Zobacz więcej
„UGRYŹĆ ŚWIAT”

„UGRYŹĆ ŚWIAT”

Książka ukazała się w listopadzie 2008 roku. Zawiera ona opis kulinarnych przygód z całego świata, przedstawia zaskakujące sytuacje, nowe smaki i jest pełna zabawnych dykteryjek.

Zobacz więcej
„ROMANS KULINARNY”

„ROMANS KULINARNY”

Książeczka ukazała się z okazji Dnia Kobiet w sobotę 8 marca 2008 roku wraz z dziennikiem Polska The Times.
"Romans kulinarny. 25 potraw, które połączyły dwoje ludzi” to ciekawa historia o miłości z kulinariami w tle, napisana przez duet prawdziwych pasjonatów gotowania – Roberta Sowę i jego przyjaciółkę Beatę Kierzkowską.

Zobacz więcej
„THE CULINARY WORLD OF VIENNA INTERNATIONAL HOTELS”

„THE CULINARY WORLD OF VIENNA INTERNATIONAL HOTELS”

To pierwsza międzynarodowa książka kucharska wydana przez grupę hotelową. 19 kucharzy prezentuje w niej 57 przepisów kulinarnych w pięciu językach.

Zobacz więcej
Przepisy gwiazd

Przepisy gwiazd

Książka wydana w 2005 roku. Zawiera ona porcję niebanalnych przepisów kulinarnych autorstwa pisarzy, aktorów, dziennikarzy, sportowców i piosenkarzy oraz innych osób powszechnie znanych z małego ekranu. Robert Sowa jest autorem rozdziału poświęconego rybom i owocom morza z Norwegii oraz wieloletniej współpracy z programem „Kawa czy herbata?”.

Zobacz więcej