RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Wędzony łosoś norweski z gotowanym jajkiem, puszystym chrzanem i kawiorem

Wędzony łosoś norweski z gotowanym jajkiem, puszystym chrzanem i kawiorem
Okazje:
Babskie spotkanie
Domowe party
Romantyczna kolacja
Ważne okazje
Wielkanoc

Składniki:

Liczba osób:

400 g wędzonego łososia norweskiego
4 ugotowane na twardo jajka
2 łyżki tartego chrzanu
2 łyżki ubitej śmietany
Sok z ½ cytryny
4 łyżeczki czarnego kawioru
4 kromki białego pieczywa tostowego

Przygotowanie

Chrzan połączyć ze śmietaną i sokiem z cytryny. Łososia pokroić w cienkie paski i ułożyć na nim ugotowane i przekrojone na pół jajko. Na jednej połówce jajka ułożyć puszysty chrzan, a na drugiej łyżeczkę czarnego kawioru. Podawać ze zrumienionymi tostami.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Wolno pieczona gicz jagnięca z purée zielonego groszku z miętą

    Wolno pieczona gicz jagnięca z purée zielonego groszku z miętą

  • Zupa tajska z kurczakiem, krewetkami, mlekiem kokosowym i świeżą kolendrą

    Zupa tajska z kurczakiem, krewetkami, mlekiem kokosowym i świeżą kolendrą

  • Sałatka z bobu

    Sałatka z bobu

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×