RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Comber jagnięcy aromatyzowany rozmarynem podany z ragout pomidorowo-fasolowym

Comber jagnięcy aromatyzowany rozmarynem podany z ragout pomidorowo-fasolowym
Okazje:
Domowe party
Grillowe szaleństwo

Składniki:

Liczba osób:

800 g combra jagnięcego
2 łyżki grubo mielonego czarnego pieprzu Prymat
Sól czosnkowa do smaku
2 łyżki oliwy truflowej
8 gałązek rozmarynu
200 g ugotowanej białej fasoli
150 g pokrojonej w kostkę kolorowej papryki
Sól ziołowa
pieprz do smaku
150 g zmiksowanych pomidorów pelati
2 łyżki oliwy z oliwek
80 g pokrojonej w kostkę cebuli
Sangrita:
1/2 łyżeczki tabasco
1/2 łyżeczki sosu worcestershire
Sok z 1/2 limonki
Sok z 1/2 pomarańczy
80 ml zimnego soku pomidorowego
PS. Smakosze doprawiają sangritę solą i pieprzem oraz w zależności od gustu dodają bazylię lub kolendrę i piją przemiennie z tequilą.

Przygotowanie

Comber jagnięcy natrzeć dokładnie mielonym pieprzem i solą czosnkową, posmarować oliwą truflową i podsmażyć z obu stron na rozgrzanym grillu. Następnie obłożyć 4 gałązkami rozmarynu,  mocno związać sznurkiem i ponownie grillować dodając pozostałe gałązki rozmarynu i uważając, aby mięso pozostało różowe w środku. Cebulę poddusić na oleju, dodać paprykę, fasolę, zmiksowane pomidory i Sangritę. Całość chwilę podgotować, a następnie doprawić do smaku solą ziołową i pieprzem.
Comber jagnięcy pokroić i podawać na aromatycznym ragout z fasoli i pomidorów.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Marynowana w imbirze pierś z perliczki na pikantnej kapuście pak-choi podana z makaronem ryżowym i sosem miodowo-sojowym z ziarnami sezamu

    Marynowana w imbirze pierś z perliczki na pikantnej kapuście pak-choi podana z makaronem ryżowym i sosem miodowo-sojowym z ziarnami sezamu

  • Filety z halibuta z żurawiną amerykańską

    Filety z halibuta z żurawiną amerykańską

  • Makaron tagliolini ze smażonymi kurkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami

    Makaron tagliolini ze smażonymi kurkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×