RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Marynowana w imbirze pierś z perliczki na pikantnej kapuście pak-choi podana z makaronem ryżowym i sosem miodowo-sojowym z ziarnami sezamu

Marynowana w imbirze pierś z perliczki na pikantnej kapuście pak-choi podana z makaronem ryżowym i sosem miodowo-sojowym z ziarnami sezamu
Okazje:
Domowe party
Obiad

Składniki:

Liczba osób:

4 piersi z perliczki
Marynata:
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka oleju sezamowego
1 łyżeczka posiekanego marynowanego imbiru
1/2 łyżeczki pasty sambal oelek
4 łyżeczki pikantnej przyprawy do drobiu Prymat
2 główki kapusty pak-choi
1 łyżka oleju sezamowego
2 łyżki oliwy z oliwek
200 g ugotowanego makaronu ryżowego
1 pikantna papryka chili
4 łyżki słodkiego sosu sojowego
2 łyżki prażonych ziaren białego sezamu
8 gałązek szczypiorku do dekoracji
Sól czosnkowa
pieprz czarny Prymat do smaku

Przygotowanie

Umytą, oczyszczoną i osuszoną pierś z perliczki zamarynować we wszystkich połączonych składnikach marynaty i odstawić na 4-6 godzin. Na patelnię wlać oliwę i olej sezamowy, dodać posiekaną czuszkę oraz umytą i oczyszczoną kapustę pak-choi. Całość smażyć 3 minuty, a następnie połączyć z makaronem ryżowym i doprawić do smaku.
Marynowane mięso usmażyć na grillu lub patelni, pokroić w cienkie plastry, podawać z wcześniej przygotowanym makaronem i kapustą pak-choi. Całość skropić słodkim sosem sojowym, posypać ziarnami sezamu i udekorować gałązkami szczypiorku.

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Żurawinowe brioszki z pasztetem z gęsich wątróbek

    Żurawinowe brioszki z pasztetem z gęsich wątróbek

  • Sos żurawinowy

    Sos żurawinowy

  • Pappardelle z serem Lazur, szpinakiem i suszonymi pomidorami

    Pappardelle z serem Lazur, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×