RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Śledź norweski z jabłkami, kwaśną śmietaną i czerwonym kawiorem

Śledź norweski z jabłkami, kwaśną śmietaną i czerwonym kawiorem
Okazje:
Wigilia

Składniki:

Liczba osób:

12 filetów ze śledzia norweskiego
2 duże winne jabłka
1 łyżka soku cytrynowego
200 ml gęstej śmietany
2-3 krople octu malinowego
200 g czerwonego kawioru
Sól
pieprz biały mielony
pieprz cayenne Prymat do smaku
Bagietka lub chleb razowy
Dekoracja:
Szczypiorek
Koperek
Cząstki cytryny

Przygotowanie

Jabłka obrać, pokroić w plastry i podsmażyć na oliwie z oliwek z cynamonem. Śmietanę lekko ubić, doprawić octem, sokiem z cytryny i przyprawami.
Filety osączyć, zwinąć w roladki i umieścić na smażonych jabłkach. Ubitą i schłodzoną śmietaną wypełnić roladki śledziowe. Danie udekorować czerwonym kawiorem, koperkiem i szczypiorkiem, podawać z cząstkami cytryny i pieczywem.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Babka piaskowa z rodzynkami

    Babka piaskowa z rodzynkami

  • Marynowany filet ze szczupaka z kiełkami słonecznika

    Marynowany filet ze szczupaka z kiełkami słonecznika

  • Marynowane śledzie norweskie w czosnku i kolorowym pieprzu z rydzami i gruszkami

    Marynowane śledzie norweskie w czosnku i kolorowym pieprzu z rydzami i gruszkami

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×