RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Skiba z wiejskiego chleba z pastą ze świeżo wędzonej makreli, szczypiorkiem i pomidorami koktajlowymi

Skiba z wiejskiego chleba z pastą ze świeżo wędzonej makreli, szczypiorkiem i pomidorami koktajlowymi
Pory roku:
Jesień
Lato
Wiosna
Zima
Okazje:
Śniadanie

Składniki:

Liczba osób:

1 średnia świeżo wędzona makrela
2 jaja na twardo
3 małe ogórki konserwowe
10 pieczarek marynowanych
4 marynowane cebulki (lub 1/2 małej świeżej)
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
3 łyżki majonezu
sól
pieprz czarny mielony Prymat
słodka i ostra papryka Prymat do smaku
4 pomidorki koktajlowe
1/2 małego wiejskiego chleba z ziarnami zbóż

Przygotowanie

Makrelę obrać i drobno rozetrzeć. Pozostałe składniki pokroić w drobną kostkę. Całość dokładnie wymieszać, dodać majonez, koncentrat i przyprawić do smaku.
Kromki chleba zrumienić w tosterze i posmarować wcześniej przygotowaną pastą. Przed podaniem udekorować cząstkami pomidorków koktajlowych oraz posiekanym szczypiorkiem.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Muesli czekoladowe z żurawiną amerykańską

    Muesli czekoladowe z żurawiną amerykańską

  • Sałatka śniadaniowa z białego sera i warzyw

    Sałatka śniadaniowa z białego sera i warzyw

  • Francuskie tosty z sosem z cranberries

    Francuskie tosty z sosem z cranberries

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×