RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Pomidory faszerowane serem kozim z orzechami włoskimi i żurawiną amerykańską

Pomidory faszerowane serem kozim z orzechami włoskimi i żurawiną amerykańską
Pory roku:
Lato
Okazje:
Grillowe szaleństwo

Składniki:

Liczba osób:

4 duże pomidory (mogą być malinowe)
Pieprz do smaku
4 okrągłe dojrzałe serki kozie
30 g orzechów włoskich
2 cebule dymki
80 g suszonej żurawiny amerykańskiej
2 łyżeczki świeżych listków tymianku
1 łyżka oliwy z oliwek
Folia aluminiowa

Przygotowanie

Pomidory umyć, odciąć górną część, usunąć miąższ, wnętrze osuszyć papierowym  ręcznikiem i oprószyć pieprzem.
Ser kozi obrać i pokruszyć. Orzechy włoskie posiekać i uprażyć. Dymki oczyścić i drobno pokroić. Żurawinę amerykańską grubo pokroić. Wszystkie składniki połączyć, dodając tymianek i oliwę z oliwek. Tak przygotowanym nadzieniem wypełnić pomidory i przykryć odciętymi częściami.
Każdy pomidor zawinąć w folię aluminiową i zapiekać na grillu przez ok. 5 minut.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Grillowane steki z łososia norweskiego z masłem żurawinowo-musztardowym

    Grillowane steki z łososia norweskiego z masłem żurawinowo-musztardowym

  • Grillowana cukinia z sałatką z żurawiny amerykańskiej i pietruszki

    Grillowana cukinia z sałatką z żurawiny amerykańskiej i pietruszki

  • Szaszłyki z kurczaka z sosem z mango i żurawiny amerykańskiej

    Szaszłyki z kurczaka z sosem z mango i żurawiny amerykańskiej

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×