‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Znamy już finalistów konkursu KULINARNY TALENT 2015!

OTO OSOBY, KTóRE ZOSTAŁY ZAKWALIFIKOWANE DO FINAŁU KONKURSU:
1. Patryk Willich
2. Aleksandra Siekierko
3. Michał Świerad
4. Wojciech Truk
5. Karol Płoch
6. Łukasz Dzikowski
7. Karol Klinger
8. Daniel Ottlik
9. Aleksander Podgórski
10. Dariusz Zajdlewicz
11. Jakub Tomoń
12. Mateusz Regulski

REGULAMIN KONKURSU do pobrania na dole strony. 

 

Zmagania konkursowe odbędą się w dniu 26 marca 2015 roku, podczas 19. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2015 w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56 w Warszawie.

"Kulinarny Talent” to konkurs, który pozwala odkryć wybitne zdolności wśród młodych i zdolnych kucharzy. Dzięki przyjętej formule uczestnicy mogą zaskoczyć finezją i pomysłowością. Wyznacznikami ich pracy są innowacyjność i umiejętność twórczego łączenia składników i smaków. Tym samym konkurs staje się sposobem na poszukiwanie nowych kierunków w gastronomii. Przyświeca mu również bardzo istotny cel, bo jednym z zamierzeń projektu jest zachęcenie młodych ludzi do tego, by rozwijali się zawodowo i poznawali nowe trendy kulinarne.

Organizatorem Konkursu jest Robert Sowa przy pomocy merytorycznej Fundacji Klubu Szefów Kuchni, MT Targi oraz Agencji Ready PR Events&More. Konkurs odbędzie się w Centrum Targowo-Kongresowym MT Targi w Warszawie, podczas największych Targów branży HoReCa - EuroGastro 2015.

Konkurs jest skierowany do bardzo młodych ludzi, którzy nie przekroczyli jeszcze 23 roku życia. To wśród nich chcemy odkrywać prawdziwe perełki kulinarne. Ale to nie wszystko. By wziąć udział w tym konkursie, nie wystarczy samo zgłoszenie. Niezbędna jest rekomendacja szefa kuchni lub nauczyciela. Innymi słowy, dana osoba musi być zauważona przez doświadczonego szefa kuchni lub nauczyciela i uzyskać od niego referencje. Zależy nam na promocji młodych, utalentowanych ludzi, z drugiej strony na przywróceniu należytego szacunku w relacji mistrz-uczeń. Młody, choćby najbardziej utalentowany kucharz musi mieć swego mentora i nauczyciela, który dostrzeże jego zdolności i pomoże je rozwinąć we właściwym kierunku, pomoże zaistnieć w branży. Mój konkurs będzie sprzyjał kształtowaniu takiej pozytywnej współpracy. Rekomendacja szefa kuchni/ nauczyciela, to również gwarancja wysoskiego poziomu konkursu. Szef wskazując młodego kucharza daje niejako swoją rękojmię, że ta osoba rzeczywiście reprezentuje wysoki poziom.

Zapraszamy!

SPONSORZY:

 

  

 

PATRONI MEDIALNI:

 

ORGANIZATOR I PRODUCENT:

PATRONI MERYTORYCZNI:

PATRON JURY DEGUSTACYJNEGO: