Po sukcesie N31 restaurant i dwóch latach prowadzenia jednej z najchętniej odwiedzanych restauracji w stolicy, restauracji z pierwszej trójki według międzynarodowego serwisu Tripadvisor i wreszcie Najlepszej Restauracji w Polsce 2017 roku według Poland 100 Best Restaurants, Mistrz Sowa zdecydował się na drugą lokalizację.
Z57 to drugi po N31 autorski koncept mistrza kulinarnego Sowy. Lokalizacja po drugiej stronie Wisły ma spełniać oczekiwania gości, którzy na skutek ogromnej popularności restauracji na Nowogrodzkiej mieli trudności z dostępnością i rezerwacją miejsc w bardzo lubianym przez stołecznych gości lokalu.
Ścisłe centrum Saskiej Kępy, spokojna, ale będąca szklakiem kulinarnym ulica Zwycięzców, łatwy i szybki dojazd z centrum, otwarta kuchnia, doskonały zespół kucharzy i spełniająca wszelkie wymagania klienta obsługa jest doskonałą wizytówką i zaproszeniem do odwiedzenia przepełnionego smakami miejsca.
Podstawą menu Z57 są dania kuchni polskiej wzbogacone międzynarodowymi dodatkami, podane w oryginalny sposób. Najwyższa jakość produktów i niebanalne połączenia smakowe są odzwierciedleniem pasji, z jaką team Roberta Sowy tworzy autorskie dania.
Klimat restauracji i zaprojektowane przez zespół JMW Architekci wnętrza, a także nawiązanie kolorystyczne do N31 oraz stare grafiki przedwojennej Warszawy przełamujące charakter nowoczesnego miejsca powodują, że w Z57 pasja do gotowania przeplata się z dobrym designem.
Na miejscu można nie tylko smacznie zjeść, ale też skosztować specjalnie wyselekcjonowanych, wspaniałych win oraz genialnych autorskich koktajli.
Restauracja posiada 60 miejsc na imprezy zasiadane i 120 miejsc na stand up party, organizuje wszelkiego rodzaju imprezy okolicznościowe w atrakcyjnej oprawie (konferencje, pokazy barmańskie, muzyka na żywo). Oprócz sali głównej dostępny jest również Chef’s Room, w którym odnajdą się wielbiciele cygar i bardziej kameralnych spotkań branżowych i okolicznościowych. Restauracja posiada trzy oddzielne wejścia oraz ogródek na ok. 30 miejsc, do dyspozycji gości okresie letnim.
Oryginalnym i prekursorskim pomysłem Mistrza Sowy jest również udostępnianie restauracji na potrzeby klienta. Wynajęcie lokalu wraz z obsługą, oddanie do dyspozycji kuchni wraz z pomocą profesjonalnych kucharzy to nowatorskie rozwiązanie, które pozwala na kompleksową organizacje rozmaitych eventów kulinarnych. Realizacja warsztatów, szkoleń, śniadań biznesowych, imprez prywatnych i firmowych w restauracji Roberta Sowy jest dopasowana do potrzeb i może spełnić oczekiwania nawet najbardziej wymagającego klienta. I Ty możesz poczuć się szefem kuchni w Z57!