‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Tradycyjny ziemniak w nowej odsłonie

 

W dzisiejszym odcinku propozycja dla tych, którzy pragną zachwycić rodzinę podczas Świąt Wielkanocnych lub zaserwować coś oryginalnego podczas eleganckiej kolacji z kimś bliskim. Robert Sowa serwuje idealną kompozycję smaku pieczonych ziemniaczków z czerwoną cebulką, zarumienionych borowików i pieczonego combra jagnięcego. Kluczem do sukcesu tej potrawy są odpowiednio dobrane przyprawy, a wśród nich nie może zabraknąć specjalnej mieszanki przyprawowej do ziemniaków Prymat. Kulinarne działo zwieńczy świeży, cudownie pachnący rozmaryn.

W odcinku nie zabraknie inspirujących porad. Od Roberta Sowy dowiecie się, jaki jest jego oryginalny sposób zastosowania przyprawy kebab-gyros, do czego wykorzystuje wywar grzybowy, jakie tricki pozwolą udoskonalić proces smażenia oraz w jaki sposób wydobyć intrygujący smak z ziemniaków puree. Na sam koniec Robert Sowa przeprowadzi profesjonalny pokaz z pomidorem w roli głównej.

Wideo blog Roberta Sowy w serwisie DoradcaSmaku.pl to cykliczne spotkania z mnóstwem świetnych przepisów na różne okazje, intrygującymi ciekawostkami oraz sprawdzonymi trickami kulinarnymi. Wszystko opatrzone mistrzowskim komentarzem cenionego specjalisty od gotowania.

Zapraszamy do oglądania!