‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Robert Sowa odwiedził fabrykę przypraw Prymat

 

Podczas wizyty Robert przyjrzał się technologii selekcjonowania, przygotowywania i pakowania przypraw i mieszanek.

Firmy Prymat i Kucharek kładą duży nacisk na zachowanie wysokiej jakości produktów i czystości mikrobiologicznej w procesie produkcji przypraw i koncentratów oraz pracują zgodnie z najwyższymi standardami  i normami jakości (ISO 9001: 2000, ISO 14001, HACCP, IFS oraz BRC).

ISO 9001: 2000 potwierdza zdolność organizacji do ciągłego dostarczania wyrobów zgodnych z wymaganiami klienta i mającymi zastosowanie przepisami.

ISO 14001 oznacza, że firma Prymat pracuje zgodnie system zarządzania środowiskowego ISO 14001.

HACCP - System Zapewnienia Bezpieczeństwa Zdrowotnego HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontrolny), potwierdza zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego producenta żywności. Jego celem jest zapobieganie, minimalizacja lub eliminacja zagrożeń bezpieczeństwa zdrowotnego konsumentów. Wdrożenie systemu produkcji w oparciu o zasady systemu HACCP w firmie Prymat jest dowodem na to, że w procesie składowania i wytwarzania zapobiega się wystąpieniu jakichkolwiek zagrożeń mogących mieć negatywny wpływ na zdrowie lub życie konsumenta.

IFS (International Food Standard) jest standardem technicznym potwierdzonym przez Zrzeszenie Federalnych Niemieckich Związków Handlowych oraz Francuską Federację Handlu i Dystrybucji.

BRC (British Retail Consortium) to brytyjski certyfikat bezpieczeństwa żywnościowego. Dzięki pracy zgodnej z normami BRC, Prymat skutecznie koordynuje współpracę z największą brytyjską siecią handlową.