‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Robert Sowa obrał Ster na Bydgoszcz

W niedzielę, 21 czerwca 2015, Robert Sowa poprowadził pokazy kulinarne połączone z degustacją podczas ósmej edycji Bydgoskiego Festiwalu Wodnego - Ster na Bydgoszcz. Trzydniowa impreza, która odbywała się na malowniczej Wyspie Młyńskiej i na nabrzeżu Brdy obfitowała w atrakcje, nie tylko kulinarne :)

bydgoszcz-banner

W ramach niedzielnych pokazów Robert przygotował łącznie 500 porcji dań, które degustowała bydgoska publiczność. W menu znalazły się: zupa rybna z pomidorami i papryką, pikantne udźce z kurczaka na ragout z soczewicy i pomidorów, zapiekana polędwica z dorsza z sosem z ogórków kiszonych i świeżo siekanym koperkiem, eskalopki z indyka podane z sosem z sera pleśniowego ze szpinakiem i suszonymi pomidorami oraz pieczone filety z łososia z gruszkami aromatyzowanymi miodem, śliwowicą i rozmarynem. Publiczność dopisała, dania wydane zostały błyskawicznie, więc meldujemy wykonanie zadania :) Było super! Dziękujemy za przemiłe przyjęcie i mamy nadzieję, że to nie ostatnia nasza kulinarna wizyta w Bydgoszczy.

Program imprezy wygladał naprawdę imponująco! Szczegóły dotyczące VIII Bydgoskiego Festiwalu Wodnego STER NA BYDGOSZCZ znajdziecie na stronie internetowej www.sternabydgoszcz.pl oraz na facebook'u.

Zapraszamy do obejrzenia filiku z imprezy.